Атанас Атанасов – ДБ: Правителство може и да има, но няма да увеличаваме пенсиите

България отблизо

Шансове за правителство има. Лично се отнасям сериозно към цялата ситуация. Най-лесно е да се абдикира и избяга. ИТН получиха най-много гласове и избягаха. Ние нищо не поискахме срещу подкрепата, дори коалиция. 65 депутата имаш.

Казахме, че ще дадем подкрепа без да предлагаме хора за правителство. В един момент казаха, че Христо Иванов искал да утвърждава състава. В САЩ имаше обществени обсъждания, имаше медии, които мачкаха кандидатите за министри непрекъснато. Да бяха поне довели тези хора, които ИТН предложи, да ги чуем. Пламен Николов досега не се е изказал един път в парламента.

Сигурност, здраве и икономика са важните теми за нас. Това каза по БНТ съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов. Той допълни:

Не сме вземи окончателно решение за актуализация на бюджета. Управлението на Борисов са сложили бомби във властта. Как управляваше Борисов парите – той вземаше от едно място и прехвърляше на друго. Българо-турската граница трябва да се укрепи с жива сила.

Двете кризи, които трябва да посрещнем са здравната и мигрантската. Парите трябва да отидат за решаването на тези кризи.

Имаме различия с БСП, те искат да се наливат пари за социални грижи. Ние гледаме по-рестриктивно. Според нас няма нужда точно сега от увеличение и актуализация на пенсиите и други социални плащания. Те ще почакат. В криза сме!

 

Важно е да имаме разузнавателна информация за мигрантската криза. Не съм сигурен дали нашето разузнаване имат способност да посрещнат тези кризи. Необходима е координация с нашите съюзници. Сигурен съм, че американците знаят всичко. Трябва да получим информация от партньорите си.

Tagged

2 thoughts on “Атанас Атанасов – ДБ: Правителство може и да има, но няма да увеличаваме пенсиите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *