Асен Агов: Радев нанася огромна вреда на България! Отдалечава ни от демократичния свят и работи за Русия!

България отблизо

Има противопоставяне между свободния и тоталитарния свят. Има 112 демокрации в света и само неколцина тоталитарни режими със способност да представляват заплаха – Северна Корея, Китай, Иран, Русия. Става въпрос за съдбата на мира в света и кой може да го опази. Свободният свят – Европа, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея – произвеждат 65% от БВП на света. 

Особено място заема президентът Румен Радев, заяви м свое интервю пред Фрогнюз Асен Агов.

Той доста остро се изказа преди дни по отношение на изпращането на оръжия за Украйна.

Радев прави огромна стратегическа грешка и нанася огромна стратегическа вреда на България. Не намирам точното количествено измерение на тази вреда. Има и една чисто морална и човешка страна в това поведение. 

Украйна трябва да бъде бързо снабдена с оръжия, за да изтласка Русия от окупираните територии в рамките на тази година. Всяко отклонение от тази цел удължава войната и смъртта, предизвикана от нея. На съвестта на президента ще лежи и тази смърт и на съвестта на онези, обявени за военнопрестъпници в Кремъл.

България е на няколкостотин километра от една много тежка война.

Преди над 20 г. България пак беше на границата с друга война, на запад от нас. През 99-та г. правителството се солидаризира със свободния свят и се обяви срещу геноцида срещу албанците в Косово и подкрепи военната операция в Сърбия. Това отвори пътя на България за постигане на стратегическите й цели – членство в ЕС и НАТО. Това може да е подходът и сега. 

България има стратегически цели – Еврозоната и Шенген, за да е пълноправен и пълноценен член на свободния свят. Мнението й ще се цени много повече, ще доведе до повече благоденствие за българите.

В момента само Радев пречи на България да заеме достойното си място в демократичния свят, категоричен е Агов. 

Но не отговая на въпроса иска ли българският народ подобна демокрация.

Tagged

1 thought on “Асен Агов: Радев нанася огромна вреда на България! Отдалечава ни от демократичния свят и работи за Русия!

  1. Явно няма достатъчно, защото ако имаше нямаше да се показва никъде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *