Андрей Райчев: Румен Радев няма алтернатива!

България отблизо
Нов политически проект ще се заформи около двама от служебните министри в кабинета на Стефан Янев – Асен Василев и Кирил Петков. Протестните партии са в ъгъла. Радваха се на чудесен живот, но той свърши. Идва нов политически играч. Това заяви в ефира на bTV социологът Андрей Райчев.

Според него именно поради тази причина е възможно при опитите да се състави редовен кабинет с третия мандат, който ще бъде връчен от държавния глава Румен Радев утре, партиите на протеста да направят компромис.

 

По думите на Райчев в момента всичко минава през опита на Корнелия Нинова. По всяка вероятност третият мандат ще бъде връчен именно на БСП.

 

“И моралът, и интересът на Радев изискват той да даде третия мандат на БСП и Корнелия Нинова. Вече няма ветрило от възможности, а една възможност – Корнелия Нинова да прави кабинет.”, коментира Райчев.

 

Според него Нинова има две възможности при вземане на мандата – да постъпи като ГЕРБ и да направи демонстрация какво е БСП като предложи кабинет на БСП и върне мандата.

 

“Едва ли ще го направи. Защото ако тя донесе правителство това ще е голям неин успех. Основата за изграждане на правителството е контакта със Слави Трифонов. А той зависи от това кой е ще е кандидатът за премиер. Ако те намерят. консенсус за името на премиера, оттам могат да надграждат и да получат подкрепа от други партии и така ще има опит за спасение на ситуацията. Иначе всичко отива в киреча.”, заяви Андрей Райчев.

По темата с президентските избори Андрей Райчев прогнозира почти сигурна победа за Румен Радев.

Не се вижда загуба при него. Трябва да се появи центрист с неговата сила, за да го бие, но това няма да се случи, така че Радев трябва да е спокоен, но той не е спокоен, а се бори с всички сили, посочи той.

Tagged

1 thought on “Андрей Райчев: Румен Радев няма алтернатива!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *