Александър Йорданов: Борисов е селски хитрец. Ботев и Левски са били русофоби! Да ги последваме!

България отблизо
Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов разсмя участниците в конференция в Софийския университет във вторник с няколко култови реплики.
Това пише сайтът ”Флагман” на 17 октомври 2018 година. В дописката се казва още: Сред докладчиците бяха и експрезидентът Росен Плевнелиев и премиерът в периода 1997 – 2001 г. Иван Костов. Темата бе „Хибридните заплахи: мит или реалност? Последствия за националната и европейската сигурност”.

В края на дискусията Александър Йорданов се отпусна и започна да се подиграва на премиера Бойко Борисов.
„Проблемът за Борисов и Русия е, че ние имаме в момента премиер, който е премиер-мимикрия. Той се нагажда, нали, към ситуацийката, към момента, говорене към момента – някой нещо казал, т’ва…  Някой трябва да го посъветва, аз нямам контакти – да спре да се хвърля и да прегръща разни европейски лидери. Отстрани това е не само просто не по протокол, некултурно е просто. Не се прави така в нашия европейски свят. Така се правеше по времето на социализма – Тодор Живков се спуща, Брежнев се спуща – целуват се, целувка отляво, отдясно и след това в устата се целуваха. И това го има на картини дори. Сега ние дотам ли ще стигнем? Така че тука някой приятел негов да го успокои в това отношение. Това е една мярка, така да се каже, за справяне с хибридната война – по-рядко да се целуват”, каза Александър Йорданов и разсмя сериозно аудиторията, включително седящия до него Иван Костов.

 

Бившият председател на парламента призова за обединение.
„Обединението на българската демократична общност трябва да бъде главно днес на основата на спасяването на България от руската хибридна заплаха. Какво друго ще обсъждаме?! Дали пенсията по този начин да се вдигне или по друг начин да се вдигне? Е какво като се вдигне, нали пак ще умрем”, обяви Йорданов и предизвика нова вълна смях в залата.

 

Ексшефът на Народното събрание, който сега е член на „Атлантическия съвет на България”, каза, че при демокрацията има алтернатива на всяко управление, след което последва нова подигравка към Бойко Борисов, която обаче бе преплетена с видимо раздразнение.

„Ако полегнеш на ухото, че „карай да върви, както и да е” – така изкарахме 35 години при Тодор Живков. Между другото сега целенасочено се внушава модел и тип на поведение в българското общество, които нашето поколение познава от поведението на Тодор Живков. Включително и от така дребните шегички, подхвърленици – „аз съм прост, вие сте прости и затова се разбираме”. Това беше Живковизмът. Той оцеля с такива дребни селски хитрини 35 години. Е, значи направете, особено младите хора, направете нещо, че като умра и си отида от живота, поне да не е в Живково време, така да се каже”, заключи Александър Йорданов и предизвика нов смях и аплодисменти.

 

Преди това в доклада си пред форума той посочи, че преди няколко дни се състояла псевдонаучна конференция за русофобството.
„Да, българите са русофоби, защото историята ни е дала достатъчно основания да се страхуваме от Русия и тука вече стана дума – многократно бяха изнесени примери. И защото не можем да не бъдем българофили”, заяви Йорданов.

Той цитира великия поет Христо Ботев, за да докаже, че и той е недолюбвал руснаците. Васил Левски също не скривал своето русофобство.

Същият този „шегаджия“ Йорданов сега полегна на Борисов за евродепутатство.

И ще залага на русофобията.

О, майко моя, родино, мила!

Tagged

2 thoughts on “Александър Йорданов: Борисов е селски хитрец. Ботев и Левски са били русофоби! Да ги последваме!

  1. Палячо, жалък палячо!? Друг епитет за подобна отрепка , трудно би се намерил ! И тази карикатура е била и председател на Парламента ! Етодокъде сме се докарали !? Да те срам от собствените ти „държавници “ !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *